De Diabetes Box 'Brengt het gesprek op tafel'

De Diabetes Box heeft als missie om het gesprek op tafel te krijgen voor op maat gemaakte zorg. De beeldende gesprekstool zorgt voor een interactief consult tussen verpleegkundige en laaggeletterde diabetespatiënt, met als doel een inzichtelijke leefstijl en dat de patiënt beter weet te leven met diabetes.

 
 

Inhoud van De Diabetes Box

Tijdlijn + kaarten

Een tijdlijn voor op uw bureau tijdens het consult met daarbij 35 kaarten voor de verpleegkundige om samen met de diabetici inzicht te krijgen in de leefstijl en dagcurve en zo zorg op maat te kunnen bieden.

Terugkoppelmethode

Een persoonlijke geheugensteun, welke is ontworpen in dezelfde beeldtaal als gebruikt is tijdens het consult. De terugkoppel- methode wordt aan het einde van het spreekuur aan de patiënt mee naar huis gegeven.

Uitleg animatie filmpjes

Ondersteunende, simpele, korte animaties die de kern van diabetes  uitleggen in enkele video's in de talen Nederlands, Berbers, Turks en Arabisch. De video's zijn snel in te zetten tijdens uw consult.

 
 

Winnaar Mirjam van Bommel-trofee 2018

De Mirjam van Bommel prijs is een wisselprijs, die jaarlijks door de HUS wordt uitgereikt aan een zorgorganisatie voor innovatieve projecten. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de HUS hebben wij deze prijs met trots in ontvangst mogen nemen.

 
IMG_7774_V2.jpg

Patient: "Wat super mooi dat ‘jullie’ dit speciaal voor ‘mij’ en mijn landgenoten hebben gemaakt. Super fijn!"

Verpleegkundige: "Het is zorg op maat gemaakt. Het brengt een gesprek op tafel wat anders onbesproken blijft."

IMG_7770_V4.jpg
 
 

Over de makers

Anna Ubels

Anna gaat passend en metend met stukken aan de slag tot de puzzel compleet is. Daarbij staat eenvoud centraal in zowel denk- en werkwijze als in beeld. Voor De Diabetes Box houdt ze graag het overzicht om dit product gericht en effectief te kunnen optimaliseren. Functionaliteit is haar drijfveer.

Julia Konijnenbelt

Julia ziet elk ontwerp als een nieuwe uitdaging en pakt deze met beide handen aan. Ze denkt concepten graag tot in de puntjes uit tot elk onderdeel klopt en realiseert dit dan met liefde tot een totaal ontwerp. Met een echte passie om met haar werk maatschappelijke doeleinden te ondersteunen voelt zij zich helemaal thuis in het ontwerp en doorontwikkelen van De Diabetes Box.

 

Samenwerken?

Bent u een verpleegkundige POH en herkent u zich in dit probleem? 
Wilt u graan één van de 10 prototype boxen testen in uw praktijk in Utrecht of omgeving? Heeft u een andere vraag of wilt u gewoon eens samen brainstormen over mogelijkheden?

Neem dan contact op met:

IMG_7781_V2.jpg
 
 
HUS-Logo-200.png
26e132f1-1ce5-4ed8-95b7-44add6c1750d_hku
logo.png
Schermafbeelding 2018-10-30 om 16.37.18.
Schermafbeelding 2018-10-30 om 17.04.06.
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now